Családi kézműves bormanufaktúra—-hagyomány, minőség, tradíció—

10-50 fő között várjuk csoportok jelentkezését, tradicionális pincelátogatásra, borkóstolóra, borvacsorára, borbemutatóra, borkultúrás előadással egybekötve. Kedves vendégeink megismerkedhetnek a hagyományos szőlőfeldolgozással és borkészítéssel, mely végén a lopótök használatát is elsajátítják.

Csodálatos környezet, Eger egyik gyöngyszeme!

Hivatalosan 1891-től a család tulajdonában lévő, Nagyapáink egymás utáni örökségéből származó, majd közel 120 év után méltó módon felújított, hagyományos, közel 50 m-es, 3 fakkos vájt riolittufa emberi léptékű borospince.

Édesapánkkal közösen…

készítünk minden évben borokat, csak hagyományos eljárással, melyek tölgyfahordókban érlelődnek. A szőlőt egy szálra metszetjük a még komolyabb minőség érdekében. Minden borászati munkát saját kézzel /darálás, préselés, erjesztés, érlelés, palackozás/, hagyományoknak megfelelően nagyapáink technikájával és tudása szerint külső – elektromos gépi segítség nélkül teszünk. Boraink között megtalálható az Egri Leányka, Hárslevelű, Sauvignon Blanc, Muskotály-Irsai Olivér cuvee, Kékfrankos Rosé, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon és Egri Bikavér. Pálinkáink minimum 5 éves eperfahordós érlelés után kerülnek kóstolásra.

Elérhetőségek

kalopince.hu

3300 Eger, Kistályai út 37.

GPS: 47.8790096, 20.3998518

tel.: +36/30-878-0174, +36/20-213-0505

facebook

kalopince@gmail.com