A Juhász testvérek tradicionális pincészete a szép, és komoly borok létrehozását tűzte ki célul,

melyeket az odafigyelés és különleges gondosság jellemez a telepítéstől a tölgyfahordós érlelésen át a palackba kerülésig.

Egri Borvidék

Az Egri Borvidék a 6040 hektár területű szőlőültetvényeivel, Magyarország északkeleti részén, a Bükk hegység nyugati lejtőin található, 120 km-re a fővárostól, Budapesttől.
Az eredetvédelem szempontjából 2 körzetre válik szét: Egri és Debrői körzetre, mely magában foglalja Eger városát és még 19 kisebb települést. Ez a szülőföldje a kiváló, magas minőségű nemes boroknak, melyeknek a vöröses-barna agyag és vulkanikus kőzetű
talaj rendkívül gazdag illatot, összetevőket kölcsönöz. A város és környéke híres történelmi borvidék, a helybéli lakosok 1000 évvel ezelőtt fogtak bele szőlőt termeszteni, kiváló borokat készíteni. A rendszerváltást követően az Egri Borvidék rendkívül gyors fejlődésen ment keresztül, a régi és új szőlőfajták legjobb dűlőkbe való újratelepítésén át a borvidék területe is jelentősen növekedett.

Pincészet

Pincészetünk klasszikus családi vállalkozás. Nagyszüleinktől örökölt szőlő-ültetvényeken kezdtük a gazdálkodást, a pincészetet 1993-ban alapítottuk. A borvidék legszebb dűlőiből leszüretelt szőlőkből kezdetben csak 30 hl bort tudtunk készíteni. Az évről évre dinamikusan fejlődő pincészetünk jelenleg 100 hektár saját szőlőterületen gazdálkodik, és 200 hektárt integrál. Így éves szinten összesen 300 hektár területről 20.000-25.000 mázsa szőlőt dolgoz fel. Éves szinten 15.000-17.000 hl bort készítünk. Ennek egy részét lédig borként, másik részét pedig palackos borként értékesítjük. Az éves palackos forgalmunk jelenleg eléri a 2.000.000 palackot, melyet tovább szeretnénk növelni évről-évre. A családi pincészet jelen pillanatban 30.000 hl tároló kapacitással rendelkezik, amiből 7.500 hl tölgyfahordó. Az egri Kőlyuk pincesoron riolittufába vájt pincészetünk optimális körülményeket biztosít a vörösborok érleléséhez.

Pincelátogatás

Csoportok részére szervezünk borkóstolóval egybekötött pincelátogatást, szakvezetéssel.
A tradicionális pincészetben megismerkedhetnek a borkészítés fortélyaival, a tölgyfahordós érlelésen keresztül a palackba kerülésig és megtekinthetik a borvidék egyik legnagyobb ászok hordó kapacitással rendelkező pincészetét. A borkóstoló klasszikus riolittufába vájt kóstoló-helységben történik, mely maximum 100 fő befogadására alkalmas. Előzetes bejelentkezés alapján többféle programot ajánlunk melynek során pincelátogatás, technológiai ismertető és borkóstoló is szerepel.